Categories

La Ciutat dels Llibres 2.0 (2)

El binomi joves-lectura és una relació que molts adults consideren poc probable. De fet, són molts els que es posen les mans al cap quan senten parlar d’iniciatives on hi hagi joves o adolescents involucrats. Sort que per contrarestar aquestes postures hi ha exemples claríssims. Un d’ells és el projecte que us presentem: La Ciutat dels llibres 2.0.

Amb l’objectiu de crear un programa de caràcter cultural pels adolescents, El Pla Educació i Convivència de l’Ajuntament de Girona va involucrar diversos agents per fer-ho realitat: d’aquesta manera va nèixer La Ciutat dels Llibres 2.0. Organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Gironès, la Biblioteca Municipal Salvador Allende i des de la segona edició, també la Biblioteca Pública de Salt i, amb periodista i historiador Xavier Carmaniu conduïnt cada sessió,  La Ciutat dels Llibres 2.0 és principalment  un projecte de foment de la lectura basat en l’intercanvi d’opinions, coneixements, experiències i preferències lectores que realitza l’alumnat de 4rt d’ESO de centres educatius de Girona i Salt.

És interessant fixar-se en el 2.0 del nom del programa per què ens indica que aquesta Ciutat dels Llibres, la construeixen les noves generacions de lectors, aquells que veuen en la lectura i la cultura en general una alternativa d’oci tant vàlida com altres opcions. Moltes d’aquestes opcions tenen un punt de trobada i comunicació en l’espai 2.0 de la xarxa d’internet i, després de dues temporades de La Ciutat dels Llibres 2.0 en format televisiu, és en aquest espai on enguany podeu gaudir d’aquesta iniciativa.

IES Vallvera: Adrià Reina

El Codi da Vinci

Trobareu més informació a:

SES de Salt: Ilham Idrissi

Trobareu més informació a:

Camps de maduixes

IES Salvador Espriu: Khadija Ben Karta

Trobareu més informació a:

Emma

IES Santa Eugènia: Zineb Ghouzali

Trobareu més informació a:

Per què tothom em mira això del cap?

Escola Maristes: Rabab Ahsen

Trobareu més informació a:

Fanny

Escola Pare Coll: Mar Adan

Trobareu més informació a:

Memòries d’Idhun

Sense comentaris