Categories

Pla Lector de Salt: un projecte en xarxa!

Els antecedents del Pla Lector es situen a l’any 2005 amb la creació del Pla Local de Lectura Pública de Salt, amb L’objectiu d’impulsar una xarxa entre biblioteques, escoles i municipi. Un any després, el Departament d’Educació impulsà la creació del Plan Educatius d’Entorn i els projectes de dinamització de biblioteques escolars anomenats PuntEdu. Aquest fet es va valorar com una oportunitat immillorable per impulsar la feina inicial. Aquest punt de partida va facilitar la redacció del projecte conjunt de municipi entre les biblioteques públiques, les escoles i instituts i el Centre de Recursos Pedagògics del Gironès. Així, poden garantir que tots els escolars de Salt tenen cobertes una sèrie de necessitats informacionals molt difícils de satisfer sense una xarxa de col·laboració com aquesta. L’objectiu principal del Pla Lector de Salt és crear vincles entre la biblioteca, els centres educatius i els pares mostrant els beneficis de la lectura i el lliure accés a la informació, i donar suport actiu a les persones que dia rera dia treballen per l’educació i el desenvolupament dels ciutadans més joves del municipi.

Per contribuir a la visibilitat del Pla Lector de Salt, la Revista Saltant ha produït un ampli reportatge segmentat en els diferents eixos estratègics del projecte:

Quin llibre recomanes?

Visites escolars a la biblioteca

La biblioteca visita les escoles

Som-hi a llegir!

Conversa amb la Rosa Sala

Continguts amb la lectura produïts o publicats per la Revista Saltant que poden se d’interès relacionat:

Pla Lector a l’IES Salvador Espriu

El secret dels colors

La Massagran als Premis Paco Candel

13ª Festa del Llibre Gegant de la Massagran

Incitació a la lectura

Premis literaris “el setè cel” de Salt, 2011. Cinquena edició

Homenatge a Joan Maragall a l’Espriu

La “troupe” Les Saltimbanques

L’IES Salvador Espriu fa la seva fira del llibre

La biblioteca Mil·lènium a l’escola La Farga


Sense comentaris